ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Λεπτομέρειες έργου

Πελάτης: PCT S.A. / ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε.
Ημερομηνία: 03/12/2016
Περιοχή: ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Επικοινώνησε μαζί μας. Θα σου απαντήσουμε σε 1-2 εργάσιμες. Ή απλά κάλεσε μας τώρα.

Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Μια επένδυση που όρισε το λιμάνι του Πειραιά το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στη Μεσόγειο και το 10ο σε όλη την Ευρώπη.

Η κατασκευή του έργου έγινε σε τρείς φάσεις. Αρχικά η αποκατάσταση της υφιστάμενης προβλήτας ΙΙ στην συνέχεια η κατασκευή της νέας προβλήτας ΙΙΙ και στην τρίτη φάση η επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ με την κατασκευή του δυτικού τμήματος. H εταιρεία μας ασχολήθηκε με τις Η/Μ εγκαταστάσεις του έργου ως μέλος μιας πολύ εξειδικευμένης ομάδας μηχανικών και κατασκευαστών η οποία ήταν υπό την καθοδήγηση του τεχνικού σύμβουλου της PCT της J/V Domos Consulting Engineers – Feron Techniki.

Το λιμάνι που δεν σταματάει ποτέ

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσει η ομάδα ήταν ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος ώστε κατά την φάση της αποκατάστασης της προβλήτας ΙΙ, δεν έπρεπε το λιμάνι να σταματήσει να λειτουργεί. Μια δύσκολή και γεμάτη αστάθμητους παράγοντες, άσκηση που όμως η ομάδα έφερε εις πέρας λειτουργώντας μεθοδικά και δίνοντας σημασία σε όλες τις λεπτομέρειες. Αυτό το επίτευγμα σε συνδυασμό με τις άριστες τεχνικές λύσεις που δόθηκαν εδραίωσαν την εμπιστοσύνη της PCT προς όλη την ομάδα.

Απαιτητικές λύσεις

Ο έλεγχος του κατασκευαστικού κόστους των Η/Μ εγκαταστάσεων ενός τέτοιου έργου ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για εμάς και η απαίτηση ήταν σαφής, “χαμηλό κόστος απρόσκοπτη λειτουργία“. Ο σωστός σχεδιασμός και οι έξυπνες λύσεις σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία έκαναν την διαφορά, καθώς χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και στην ασφάλεια, δόθηκε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το έργο αυτό βασίστηκε στην άψογη συνεργασία όλων των μελών, από την PCT, τον σύμβουλο, τους συνεργάτες μελετητές και τον κατασκευαστή του έργου η συνεργασία ήταν σε υψηλό επίπεδο με αποτέλεσμα την κατασκευή ενός πολύ σημαντικού έργου για την Ελλάδα αλλά και την εμφάνιση ενός σημαντικού δείγματος γραφής ως προς την αξιοπιστία και την τεχνική κατάρτιση της ομάδας των μηχανικών και των τεχνικών

site_image_22